A+ A-
Yorum
10

Güney Koreli otomotiv devinden 'uçan araba' adımı

Yayın Tarihi: 11.11.2021 - 15:32 | Güncelleme Tarihi: 11.11.2021 - 15:31
Güney Koreli Hyundai elektrikli araçların da ötesinde görülen 'uçan araba' üretim için ilk adımını attı. Otomotiv devi uçan araba için tarih verdi.

Hyundai elektrikli araçların da ötesinde bir hamle yapmak için ilk adımını attı. Şirket, ilerleyen dönemlerde elektrikli hava araçları geliştirmeye başlayacağını duyurdu. Otomotiv sektöründeki değişim hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır kullanılan dizel ve benzinli otomobiller, yerini elektrikli ve otonom araçlara bırakmaya başladı. Hatta sektörde başarıyla hizmet veren birçok otomotiv devi, önümüzdeki yıllarda araçlarının tamamen elektrikliye dönüşeceğini açıkladı.

Ancak kısa süre önce ortaya çıkan bilgilere göre bir otomotiv devi, elektrikli araçların da ötesinde bir hamle yapmak için ilk adımını attı. Şirket, ilerleyen dönemlerde elektrikli hava araçları geliştirmeye başlayacağını duyurdu.

İLK UÇUŞ 2028 YILINDA GERÇEKLEŞECEK!

Kısa süre önce Güney Kore merkezli Hyundai Motor Grubu, gelecekteki mobilite vizyonunu daha da üst seviyeye çıkarma amacıyla Supernal LLC adlı bir şirketin duyurusunu yaptı. Bu doğrultuda yeni şirket, elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen araç(eVTOL) üretimine odaklanacak.

Yapılan açıklamada Supernal LLC’nin gelecek planlarına da yer verildi. Buna göre herhangi bir aksilik çıkmaması halinde ilk ticari uçuş 2028 yılında gerçekleşecek.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta