SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hindistan'da Gandi heykeli krizi

Hindistan'da Gandi heykeli krizi

21 Mayıs 2022 Cumartesi - 13:51




Hindistan'ın özgürlüğü için mücadele eden Mahatma Gandi'nin heykelinin, "kenti güzelleştirme" adı altında kaldırılması siyasetçilerden ve halktan tepki topladı.





Telangana Kongresi liderleri bugün Büyük Haydarabad Belediye Şirketi'ne (GHMC) yaptığı çağrıda, Hindistan'ın Telangana eyaletinin Secunderabad'daki Mahatma Gandi (MG) yolu üzerinde bulunan Gandi heykelinin yenisiyle değiştirilmemesini istedi.

Eski heykel daha önemsiz bir yere taşınacak

MG Yolu üzerindeki Gandi heykelinin yenisiyle değiştirilmesi planlanıyor. Sözkonusu planda yeni heykelin yeşilliklerle çevrelenmesi hedeflenirken eski heykelin daha az dikkat çeken bir bölgeye taşınması düşünülüyor.

'Kenti güzelleştirme' projesi kapsamında gerçekleştiriliyor

Heykelin yerinin değiştirilmesi, GHMC'nin Secunderabad'daki en işlek alışveriş sokaklarından biri olan MG Yolu üzerindeki "kenti güzelleştirme" projesi kapsamında yer alıyor.

'Biz buna karşıyız'

Heykelin önemli bir miras olduğunu vurgulayan Telangana Kongresi lideri Marri Shashidhar Reddy"Secunderabad'daki Gandi heykeli çok fazla tarih taşıyor. Onun yerine başka bir heykelin konulması talihsizlik olur, biz buna karşıyız. Ona dokunulmamalı, buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap