A+ A-
Yorum
10

Hindistan'da kriz! Hava kirliliği zirveye çıktı, eğitime süresiz ara verildi

Yayın Tarihi: 17.11.2021 - 15:10 | Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 - 15:09
Tüm dünyada ilkim krizine yönelik yeni önlemler alınırken, Hindistan’dan korkutan bir haber geldi.

Delhi'deki sis tabakası, havai fişeklerin yasaklanmasına rağmen kullanıldığı 4 Kasım'daki Diwali Festivali'nden bu yana ortadan kalkmadı. Bunun üzerine Hindistan Anayasa Mahkemesi, eyalet yönetimlerini ve federal hükümeti önlem almaları yolunda uyardı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Delhi Hava Kalitesi Yönetimi Komisyonu toplanarak yeni acil durum önlemlerini kamuoyuna açıkladı. Kentte geçtiğimiz haftalarda bazı okullar zaten kapanmıştı. Ancak şehrin tümünde ve çevresinde yeni önlemler alındı. İnşaatlar 21 Kasım'a kadar durduruldu, sadece istisnai olarak ulaşım ve savunmayla ilgili projelerin devam etmesine izin verildi.

Delhi'de 11 kömür santralinin sadece beşi çalışıyor. Alınan yeni önlemler uyarınca kamyonların, Delhi ve çevre bölgelere girişine izin verilmeyecek. Ayrıca araç kullanımının yarattığı kirliliği azaltmak için şirket çalışanlarının yüzde 50 evden çalışması önerildi.

Hindistanda kriz Hava kirliliği zirveye çıktı, eğitime süresiz ara verildi

Delhi'nin havasındaki PM2.5 denilen, akciğerlere yapışan her tür küçük parçacık, seviyesi Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) güvenli olarak belirlediğinin çok daha üstünde. Delhi'nin bazı noktalarında bu seviye Salı günü, "ciddi" olarak kabul edilen 400 ve üzerinde ölçüldü.

Hava kalitesi endeksine göre PM2.5'in sıfır ve 50 arasında olduğu durumlar "iyi" olarak değerlendirilirken 51 ve 100 arası "tatmin edici" görülüyor. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden Delhi'deki araç ve endüstri emisyonu burayı aynı zamanda havası en kirli başkent haline getiriyor.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler