SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hindistan'daki üç köyde gizemli 'uzay çöpü' bulundu

Hindistan'daki üç köyde gizemli 'uzay çöpü' bulundu

15 Mayıs 2022 Pazar - 12:03




Hindistan'ın batısındaki Gucarat eyaletinde birbirinden çok da uzak olmayan üç köyde gizemli "uzay çöpü" bulunduğu bildirildi. Birbirinden yaklaşık 15 km uzaklıktaki köylere, üç tuhaf parça düştü.





Gucarat'ın Anand bölgesindeki Bhalej, Khambholaj ve Rampura köylerinin sakinleri, şüpheli atığın etrafa yayılan parçalarını bulduklarını perşembe bildirdi.

Yerel gazete Ahmedabad Mirror'a göre yeri sarsan gürültüleri duyan köylüler evlerinden dışarı fırladı.

Köylülerin merakı, onları büyük, metal toplar biçimindeki uzay çöpü hakkında polise başvurmaya yönlendirdi ve yetkililer parçaları adli incelemeye gönderdi.

Yöre halkı, 5 kg civarında siyah renkli bir top olan atığın ilk parçasının perşembe günü 16.45 civarında Bhalej'e düştüğünü söyledi. Indian Express'in haberine göre, üç tuhaf parça birbirinden en fazla 15 km uzaklıktaki köylere düştü.

Yerel polis soruşturma başlatıldığını doğruladı ve adli inceleme ekibinin araştırdığını söyledi.


Anand'da başkomiser olan Ajit Rajiaan, The Indian Express'e yaptığı açıklamada, metal topların "uydu artığı" olduğundan şüphelenildiğini söyledi. Rajiaan "İlk top 16.45 civarında düştü ve kısa süre sonra diğer iki yerden benzer ihbarlar geldi" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap