A+ A-
Yorum
10

Hizbullah liderinden İsrail'e gözdağı: ''Cevabımız güçlü olacak''

Yayın Tarihi: 07.08.2024 - 09:17
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in saldırılarına misilleme yapacaklarını belirtti. Nasrallah, ''Cevabımız güçlü ve etkili olacak. Meydana çıkmayı bekliyoruz'' dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah yaptığı son açıklamada İsrail'e gözdağı verdi. Nasrallah, "Hayfa bölgesinin sakinleri her türlü senaryoya hazırlıklı olmalı. Artık tüm bölgenin kaderi belirlendi. Geciken yanıt, İsrail'e verilen cezanın bir parçası olacak." dedi.

Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah'ın önde gelen komutanı Fuad Şükür'ün peş peşe suikastlarla hayatını kaybetmesinin ardından bölgede tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek. İran ve Lübnan Hizbullahı İsrail'e karşı peş peşe intikam açıklamaları yaparken, bölgede korkulan oldu. Hizbullah, İsrail'in Akdeniz kıyısındaki Akka şehri ve birçok İsrail yerleşimini kamikaze silahlı insansız hava aracı sürüsüyle hedef aldı. Akka'daki Golani Tugayı Karargahı ile bir diğer üssün tam isabet ile vurulduğu belirtildi.

NASRALLAH: HAYFA BÖLGESİNİN SAKİNLERİ HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIR OLSUN"

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan da açıklama geldi. İsrail'e gözdağı veren Nasrallah, yeni hedeflerini de açıkladı. Nasrallah, "Hayfa bölgesinin sakinleri her türlü senaryoya hazırlıklı olmalı. Artık tüm bölgenin kaderi belirlendi. Biz bu yola imanla çıktık ve bu yolda şehit olmayı kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 
"MİSİLLEMEYİ TEK BAŞIMIZA YAPMAYACAĞIZ"

Konuşmasında, İsrail ordusunun 30 Temmuz'dan bu yana beklediği misillemeye dair Nasrallah, "Cevabımız güçlü ve etkili olacak. Meydana çıkmayı bekliyoruz. Misillemeyi ya tek başımıza ya da direnişin diğer cepheleriyle (Yemen'deki Husiler ve Irak'taki Şii milisler) gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasından dolayı İsrail'in sadece İran'ın vereceği misillemeyi beklemediğini savunan Nasrallah, Hizbullah ve Yemen'in de İsrail'e karşılık vereceğini yineledi. İsrail'in Hizbullah ile topyekün bir savaşa girme kararının kolay olmadığını kaydeden Nasrallah, İsrail'in bu savaşa girmek için de herhangi bir bahaneye ihtiyacının olmadığını ifade etti.

Nasrallah sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Arap ve İslam ülkelerini, bölgeyi tehdit eden tehlikeler karşısında davranışlarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz. İran, şehit komutan İsmail Haniye suikastına, Hizbullah da komutan Fuad Şükr'ün şehadeti karşısında karşılık vermeye kararlıdır. Geciken yanıt, İsrail'e verilen cezanın bir parçası olacak.

"BAŞINIZI KUMA GÖMÜP KAÇMANIN ZAMANI DEĞİL"

Netanyahu ateşkes ya da savaşın bitmesini istemiyor. Başınızı kuma gömüp kaçmanın zamanı değil. İsrail'le savaşmak ahlaki ve dini bir görevdir. Haniye suikastı direnişi zayıflatmadı."

Etiketler