SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere’den İskoçya’nın bağımsızlık referandumuna ret

İngiltere’den İskoçya’nın bağımsızlık referandumuna ret

07 Temmuz 2022 Perşembe - 10:00




Birleşik Krallık ülkesi İskoçya’nın ikinci kez bağımsızlık referandumu düzenleme talebini İngiltere hükümeti reddetti.





İskoçya Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 28 Haziran’da yaptığı açıklamada, 19 Ekim 2023’te bağımsızlık referandumu düzenlemek istediklerini ve hükümetle görüşmeye hazır olduklarını söyledi. İstişare amaçlı referandum yapacaklarını belirten Sturgeon, oylamada halka “İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?” diye sorulacağını ifade etti.

İskoç Hükümeti’nin açıklamasına İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan yanıt geldi. Johnson Başbakan Sturgeon’a yazdığı mektupta, “Bir başka bağımsızlık referandumu düzenlemek için Britanya Parlamentosu’ndan, İskoç Parlamentosu’na yetki devri için ortaya koyduğunuz argümanları dikkatle inceledim. Ülkemiz yurt içi ve yurt dışında eşi görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğu için 2014’te İskoç halkı tarafından açıkça yanıtlanan bir soruya geri dönme zamanının geldiği konusunda hemfikir değilim” ifadelerini kullandı.

STURGEON: BAŞBAKAN OLARAK YAPTIĞI SON EYLEMLERDEN BİRİ

Nicola Sturgeon ise, Twitter’dan Johnson’ın kendisine gönderdiği mektubu paylaşarak, uzun süredir başbakanlığı tartışılan ve istifası istenilen Johnson hakkında, “Başbakan olarak yaptığı son eylemlerden biri” yorumunu yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap