SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelensky açıkladı: Barış eylem planı hazırlayacağız

Zelensky açıkladı: Barış eylem planı hazırlayacağız

29 Temmuz 2024 Pazartesi - 10:27




Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, kasım sonuna kadar Ukrayna olarak barış için bir eylem planı geliştireceklerini belirtti.





Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, yaptığı son açıklamada barış eylem planı hazırlayacaklarını söyledi.

Japonya'nın kamu yayıncısı NHK televizyonuna röportaj veren ve ülkesindeki savaşı değerlendiren Zelensky, Ukrayna'ya olan desteğin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Zelensky ayıca, savaşın adil bir şekilde sona ermesi için Rusya'ya baskının sürdürülmesi gerektiğini de vurgulayarak şunları söyledi:

"Sabır, destek ve diplomatik baskı..."

"Sabır, destek (Ukrayna'ya) ve diplomatik baskı (Rusya'ya), bunlar savaşın adil bir şekilde sona ermesi için üç faktördür. ABD ve Avrupa ülkeleri birliği korursa, bu ek bir baskı oluşturacak ve Moskova'ya hiçbir şansının olmadığını gösterecek."


Savaşı müzakere yoluyla sona erdirmek konusuna da değinen Zelensky, Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırılarını devam ettirmesi durumunda ateşkes çağrılarına yanıt veremeyeceklerini ifade etti.

Barış eylem planı için tarih verdi

Zelensky, çeşitli ülkelerle Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konularında ayrıntılı görüşmelere başlayacağını aktararak, kasım sonuna kadar barış için bir eylem planı oluşturacağının altını çizdi.

Trump'a çağrı

Zelensky, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile telefon görüşmesinde de Ukrayna'da devam eden savaşı ele aldıklarını hatırlatarak, "Sayın Trump Ukrayna hakkında bir şeyler öğrenmek isterse gelip kendisi görebilir veya bana sorabilir." dedi.


G7 üyesi Japonya'nın ülkesine verdiği desteğin önemini vurgulayan Zelensky, "Ukrayna ile güvenlik iş birliği anlaşması imzalayan ilk NATO üyesi olmayan ülke oldu." diye konuştu. Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap