A+ A-
Yorum
10

İsrailli askerlerden Netanyahu yönetimine rest: Kırmızı çizgi çoktan aşıldı

Yayın Tarihi: 09.10.2024 - 15:54
İsrail gazetesi Haaretz, yayımladığı haberde, 130 İsrailli askerin bir mektup imzalayarak Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki esirlerin getirilmesi ve ateşkese varmaması halinde orduya hizmet vermeyeceklerini açıkladığını yazdı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

İsrail'in gazetesi Haaretz yayımladığı haberde, İsrailli askerlerin orduda hizmet vermek istemediklerini duyurdu. Haberde, 130 İsrailli askerin bir mektup imzalayarak, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin getirilmesi ve ateşkes olmaması halinde orduya hizmet vermeyeceklerini açıkladığı kaydedildi.

İsrail kabinesine ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) hitaben yazılan mektubu imzalayanlar arasında zırhlı birlikler, topçu birlikleri, iç cephe komutanlığı, hava kuvvetleri ve donanma gibi çeşitli askeri birliklerdeki yedek ve askere alınanlar bulunuyor.

Mektupta, Gazze'de saldırıların devam etmesine karşı olduklarını beyan eden askerler, çatışmaların devam etmesinin esirlerin serbest bırakılmasını geciktirdiğini dile getirdi.

Mektupta, "Gazze'de savaşın devam etmesinin yalnızca esirlerin tutsaklıktan kurtarılmasını geciktirmediği, aynı zamanda hayatlarını tehlikeye attığı net bir şekilde ortada. Çok sayıda asker IDF saldırılarında öldü. İsrail’in Gazze'de esirlerin kurtarılması için düzenlediği saldırılarda ise kurtarılan esirlerden daha fazlası öldü." ifadeleri yer aldı.

"Hükümet ateşkese varmazsa hizmet vermeye devam etmeyeceğiz." uyarısı yapan İsrailli askerler mektupta, "Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı, bazılarımız içinse hızla yaklaşıyor. Kırık kalplerle göreve gitmeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor." dedi.

Etiketler