SON DAKİKA



Haber > Dünya > Joe Biden: Ukrayna'ya saldırırsa Putin'in şahsına yaptırım uygularız

Joe Biden: Ukrayna'ya saldırırsa Putin'in şahsına yaptırım uygularız

26 Ocak 2022 Çarşamba - 14:48




ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Amerikan askeri göndermeyi düşünmediğini ancak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e doğrudan yaptırım uygulayacaklarını söyledi.





Ukrayna krizi nedeniyle karşı karşıya gelen ABD ve Rusya’dan karşılıklı tehditler gelmeye devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’yı işgal ederse asker göndermeyeceklerini belirten ABD Başkanı Joe Biden, ancak doğrudan yaptırım uygulayacaklarına belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın NATO üyesi olmayan Ukrayna’yı olası işgali halinde Amerikan askeri göndermeyi planlamadığını ancak böyle bir senaryoda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e doğrudan yaptırım uygulamayı değerlendireceğini söyledi.

Biden, 'Ukrayna'ya saldırın çok ağır sonuçları olacağını' belirtti.

Biden, “Rusya tüm askerleriyle Ukrayna’ya girerse bu İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en büyük işgal olur ve bu durum dünyayı değiştirir” dedi.


Gazetecilerin Putin’e yaptırım uygular mıydınız?” sorusuna da, “Uygulardım” yanıtını verdi.

LİDERLERE DOĞRUDAN YAPTIRIMIN ÖRNEĞİ AZ

Yabancı liderlere doğrudan yaptırım, daha önce de uygulanmıştı. Yaptırım uygulanan dünya liderleri arasında Venezuela lideri Nicolas Maduro, Suriye lideri Beşar Esad ve Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi yer alıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pazartesi günü 8 bin 500 ABD askerine NATO’nun doğu kanadının güçlendirilmesine hızla dahil olabilmeleri için teyakkuz emir vermişti.

Öte yandan ABD Kiev’e 200 milyon dolarlık güvenlik anlaşmasının üçüncü sevkiyatı kapsamında askeri malzeme ve mühimmat taşıyan bir uçak gönderdi.


NATO'nun şimdiye kadar Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya'da tanklar, hava savunma sistemleri, istihbarat ve gözetleme birimleri tarafından desteklenen çok uluslu birliklerde yaklaşık 4 bin askeri bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap