A+ A-
Yorum
10

Joe Biden'den U dönüşü: Rusya ile savaşmak istemiyoruz

Yayın Tarihi: 16.02.2022 - 11:40 | Güncelleme Tarihi: 16.02.2022 - 11:39
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya füze yerleştirme niyetlerinin olmadığını ve ABD ile NATO'nun Rusya'yı tehdit etmediğini söyledi. Biden ayrıca, Rusya ile savaş istemediğini belirtti.

Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'yla savaşın eşiğine gelen ABD'den U dönüşü geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı hâlâ büyük bir olasılık" diyen Biden, "Rus askerlerinin çekilmesini henüz doğrulamadık" dedi.

"PUTİN DİPLOMASİYE ŞANS VERECEĞİNİ SÖYLEDİ, AYNI FİKİRDEYİM"

Rusay Devlet Başkanı Vladimir Putin'e üst düzey diyaloğa hazır olduklarını ilettiğini belirten Biden, "Putin diplomasiye şans vereceğini söyledi, biz de aynı fikirdeyiz" dedi.

Biden, ülkesinin Rusya ile "Yazılı anlaşmaları müzakere etmek ve üst düzey diplomasiyi sürdürmek" konusunda istekli olduğunu söyleyerek, "Diplomasi tüm taraflar için ileriye dönük en iyi yoldur" dedi.

Rusya'nın Ukrayna sınırında 150 bin askeri olduğunu belirten Biden "ABD ve NATO'nun Ukrayna'da füzesi bulunmuyor. Oraya füze yerleştirme niyetimiz de yok. ABD ve Ukrayna, Rusya'yı tehdit etmiyor" dedi.

''RUSYA İLE SAVAŞMAK İSTEMİYORUZ''

Rusya ilerlerse, ABD ve müttefikleri güçlü yaptırımları uygulamaya hazır, diyen Biden, Rusya ile savaşmak niyetinde olmadıklarını belirtti.

Biden ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım-2 projesinin gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta