Macron ile YPG elebaşı Mazlum Abdi Almanya’da kucaklaştı
Yayın Tarihi: 14.02.2026 - 18:31
Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Güvenlik Konferansı’nda Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile SDG/YPG elebaşı Mazlum Abdi’nin kucaklaşması dikkat çekti. Görüşmede ateşkes ve entegrasyon süreci gündeme gelirken, ABD’den de kritik bir mesaj geldi.
Kaynak:F5HABER
Fransız Cumhurbaşkanı Macron ile terör örgütü SDG/ YPG'nin elebaşı Abdi'nin Almanya'da katıldıkları bir konferans bünyesinde kameralar karşısında samimi hareketlerde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan ABD'den çarpıcı bir görüşme ve ardından paylaşım geldi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Güvenlik Konferansı kapsamında terör örgütü SDG/YPG elebaşı Mazlum Abdi ve SDG’li İlham Ahmed ile bir araya geldi.
KUCAKLAŞTILAR
Kameralara yansıyan görüntülerde Macron ile elebaşı Abdi’nin kucaklaşması ve samimi anları dikkat çekerken görüşmeye ilişkin açıklama ise terör örgütü SDG/ YPG tarafından yapıldı.
TERÖR ÖRGÜTÜNDEN FRANSA’YA TEŞEKKÜR
Açıklamaya göre terör örgütü, özellikle ateşkesin korunması ve bölgesel istikrarın güçlendirilmesi amacıyla Fransa’nın yürüttüğü diplomatik girişimler nedeniyle Macron’a teşekkür etti. Paris yönetiminin sürece verdiği desteğin önemine dikkat çekilen açıklamada, Fransa’nın bölgedeki rolünün kritik olduğu vurgulandı.