A+ A-
Yorum
10

Macron'u Putin korokusu sardı! ''Rusya ile savaşta değiliz''

Yayın Tarihi: 03.03.2022 - 10:51 | Güncelleme Tarihi: 03.03.2022 - 10:49
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya ile savaşta olmadıklarını belirterek “Putin savaş kararını yalnız ve kasıtlı olarak seçti'' dedi.

Rusya'nın Ukrayna saldırısı Avrupa Birliği'ni fena korkuttu, yaptırımlara rağmen Putin'in geri adım atmaması sonrası, Batı'dan peş peşe Rusya ile savaşta değiliz açıklaması geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını ele aldı.

Rusya-Ukrayna savaşının “bir çağın değişim sinyalleri olduğunu” ifade eden Macron, özellikle Rusya’ya enerji bağımlılığına karşı Avrupa Birliği’nin (AB) enerji bağımsızlığını sağlaması gerektiğini vurguladı.

Macron, Rusya ile savaşta olmadıklarını ve tek amacın saldırıların durdurulması olduğunu dile getirerek, "Bu savaşı hiçbirimiz istemedi. Putin ile çok görüşmeler yapıldı. Savaşa alternatif aradık. (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin savaş kararını yalnız ve kasıtlı olarak seçti" dedi.

Ukrayna'ya tam desteğini belirten Macron, bu savaşın "NATO ve Batı'nın Rusya'ya karşı savaşı" olmadığını ifade etti. Macron, Rusya'nın mağdur değil saldıran taraf olduğunu ve bu saldırının "tarihi intikam" duygusunun meyvesi olduğunu aktardı. 

“Rusya ile savaşta değiliz”

Rusya'nın tarihte Avrupa'ya verdiği desteği unutmadıklarını ifade eden Macron, “Rusya ile savaşta değiliz” ifadelerini kullanarak, Ukrayna ile görüştüğü kadar Rusya ile de iletişime devam ettiklerinin altını çizdi. 

Muhabir/Editör:Hamdi Usta