Netanyahu: Gazze’de en az 20 İsrailli esir halen hayatta
Yayın Tarihi: 16.05.2025 - 08:54
İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de tutulan İsrailli esirlerden en az 20’sinin hala hayatta olduğunu açıkladı. Hamas’tan sert tepki geldi!
Kaynak:F5HABER
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de tutulan İsrailli esirlerden en az 20'sinin hala hayatta olduğunu duyurdu. X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada Netanyahu, İsrail ordusunun bölgedeki askeri operasyonları sayesinde bugüne kadar 148 kişinin serbest kaldığını belirterek, "Hayatta olan en az 20 esir daha var" dedi.
Esir takası müzakerelerinin sürdüğünü vurgulayan Netanyahu, bu konuda ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini aktardı.
İsrail hükümeti, Gazze'de halen 50’den fazla İsrailli esirin tutulduğunu tahmin ediyor. Hamas ise dün yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun "sonsuz bir savaş" istediğini ve İsrailli esirlerin hayatına önem vermediğini savundu.
Mısır ve Katar gibi arabulucu ülkelerin müzakere çabalarına rağmen, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını artırarak kendi şartlarını kabul ettirmeye çalıştığı belirtiliyor.