SON DAKİKA



Haber > Dünya > Özbekistan'da hükümlüler bu seçimlerde ilk kez oy kullandılar

Özbekistan'da hükümlüler bu seçimlerde ilk kez oy kullandılar

23 Aralık 2019 Pazartesi - 15:09




Özbekistan lideri Mirziyoyev’in cumhurbaşkanı olmasının ardından yapılacak ilk genel seçimlerde, 3.619 hükümlü kişi seçmen listesine dahil edildi





Özbekistan'da Şevket Mirziyoyev’in cumhurbaşkanı olmasının ardından yapılacak ilk genel seçimlerde, parlamentonun alt kanadı Yasama Meclisi ile yerel belediye meclisleri üyelerini belirlemek için düzenlenen seçimlerde ilk kez hükümlüler de oy kullandı.

İçişleri Bakanı Pulat Babadjanov Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında, koloni ve yerleşim kolonilerinde ceza veren 1.344 ve yargılama öncesi gözaltı merkezlerinde 2.275 kişi olmak üzere toplam 3.619 kişi seçmen listesine dahil edildi. Bu yerlerde oy kullanma imkanı için 25 oy kullanma istasyonu oluşturuldu. Mahkumların oy kullanmasına ilişkin gözlemde altı uluslararası gözlemcinin yer aldığı bildirildi.

Mirziyoyev, “Özbekistan Cumhuriyeti'nin bazı seçimlerde mevzuatın iyileştirilmesi ile ilgili Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılması ve Eklenmesi Hakkında Kanun” imzaladı.

Seçimlerde oy kullanma hakkı sadece büyük bir tehlike oluşturmayan ve daha az ciddi suçlar işleyen vatandaşlara verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap