SON DAKİKA



Haber > Dünya > Pentagon'dan açıklama: TSK'nın modernizasyon ihtiyacını teyit ettik

Pentagon'dan açıklama: TSK'nın modernizasyon ihtiyacını teyit ettik

18 Kasım 2021 Perşembe - 13:27




ABD Savunma Bakanlığı, MSB'den bir heyetin Pentagon'daki temaslarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, ABD'nin TSK'nın askeri modernizasyon ihtiyaçlarını tanıdığı ifade edildi.





ABD'deki F-35 ve F-16 görüşmeleri sonrasında, bir açıklama da Pentagon'dan geldi.

ABD Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetin Pentagon’daki temaslarına ilişkin açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, savaş uçaklarına yer verilmezken, sadece TSK'nın modernizasyon ihtiyaçları teyit edildi dendi.  

 Açıklamada ayrıca, bölgesel konular ve ikili savunma işbirliğinin görüşüldüğü belirtildi.

Görüşmede ABD Savunma Bakanlığı’nın uluslararası güvenlik işlerinden sorumlu bakan yardımcısı ve bakanlık adına görüşmeleri yürüten Laura Cooper’ın ABD’nin NATO’ya destek çerçevesinde Türkiye’nin askeri modernizasyon ihtiyaçlarının farkında olduğunu bir kez daha teyit ettiği belirtildi.


Milli Savunma Bakanlığı da görüşmelerle ilgili dün sabah yaptığı açıklamada, "Olumlu ve yapıcı bir ortamda geçen toplantıda askeri heyetler arasında ikili ve bölgesel savunma güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Müteakip toplantının Türkiye’de yapılması konusunda mutabık kalındı" ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dünkü açıklamasında ABD'yle yürütülen bu müzakere sürecini Türkiye'nin F-16 askeri uçak ve modernizasyonları talebi kapsamında yapıldığını ifade etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap