SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya’da karantina süresi 7 güne düşürüldü

Polonya’da karantina süresi 7 güne düşürüldü

21 Ocak 2022 Cuma - 18:37




Corona virüsü vakalarının her gün rekor kırdığı Polonya'da karantina süresi 7 güne düşürüldü.





Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Sağlık Bakanı Adam Niedzielski ile birlikte düzenlediği basın toplantısında corona virüsü ile mücadelede yeni önlemleri açıkladı. Pandemide beşinci dalganın başladığı ülkede her gün corona virüsü vaka sayısında rekor kırılırken Başbakan Morawiecki, diğer ülkelerin deneyimlerinden yararlanarak karantina süresini 7 güne düşürdüklerini açıkladı.

“Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, Yunanistan da benzer çözümleri hayata geçirdi. Bu ülkelerin deneyimlerinden faydalanarak karantinayı 7 güne düşürüyoruz” diyen Morawiecki, söz konusu uygulamanın 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağını aktardı.

ECZANELERDE ÜCRETSİZ TEST YAPILABİLECEK

Başbakan Morawiecki, 27 Ocak Perşembe gününden itibaren vatandaşların tüm eczanelerde ücretsiz olarak antijen testi yaptırabileceklerini kaydetti. Kamu çalışanlarının uzaktan çalışmaya geçeceğini ifade eden Morawiecki, özel sektörde faaliyet gösteren girişimcilere de işin niteliği elverdiği ölçüde uzaktan çalışma şekline geçmelerini tavsiye etti.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 100 BİNİ AŞABİLİR


Günlük vaka sayısının önümüzdeki günlerde 50 bini, Şubat ayı ortası gibi ise 100 bini aşmasının beklendiği Polonya'da, hastanelerde corona virüsü hastalarına tahsis edilen yatak sayısının artırılması kararı alındı. Polonya Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 36 bin 665 yeni vaka tespit edildiğini, 248 kişininse hayatını kaybettiğini bildirdi. Toplamda 4 milyon 443 bin 217 corona virüsü vakasının tespit edildiği Polonya’da, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103 bin 626’ya ulaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap