SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin yaptırımlara neşteri vurdu: Batı kendi silahıyla kendini vurdu

Putin yaptırımlara neşteri vurdu: Batı kendi silahıyla kendini vurdu

12 Mayıs 2022 Perşembe - 15:58




Rusya Devlet Başkanı Putin, Batılı ülkelerin, dar bir bakış açısıyla yaptırım uygulayarak kendi ulusal çıkarlarına zarar verdiklerini söyledi.





Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Batı'nın yaptırımlarına maruz kalan Rusya yönetiminden son dakika açıklaması geldi.

Döviz kuru ve Mosokova borsası savaş öncesi pozisyonuna dönerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın yaptırımlarına meydan okdudu.

Putin, Batılı ülkelerin, dar bir bakış açısıyla yaptırım uygulayarak kendi ulusal çıkarlarına zarar verdiklerini söyledi.

Ülkesine yönelik yaptırımların tam tersine küresel krizi tetiklediğini belirten Putin, Rusya'nın zorlu dış koşullar ışığında çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Putin, Avrupa'daki enflasyonun sert bir şekilde yükseldiğine işaret etti.


"Bazı ülkelerde yıllık bazda yüzde 20'ye ulaştı. Yaptırım takıntısının devam etmesi, Avrupa Birliği ve vatandaşlarının yan ısıra halihazırda kıtlık riskiyle karşı karşıya olan yoksul ülkeler için çok çetin ve zorlu sonuçlara yol açacaktır."

VATANDAŞLARIN BİRİKİMLERİ AZALIYOR

Ülkesindeki durumun ana sorumlusu olarak Batılı ülkelerini gösteren Putin, "Bu durumun suçlusunun tamamen, küresel hakimiyetlerini sürdürmek için dünyanın geri kalanını feda etmeye hazır olan Batılı ülke elitlerinde olduğunu vurguluyorum.", dedi.

Bu yıl tarım sektöründe iyi bir hasat beklediklerini söyleyen Putin "87 milyon tonu buğday olmak üzere 130 milyon tahıl hasadına ulaşılabilir. Bu da Rusya tarihindeki en yüksek rakam olacak. Bu durum, hem Rusya'nın iç talebini karşılamasına hem de küresel ortaklarımıza tedarikimizi artırmamıza müsaade edecek." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap