SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den flaş corona virüs kararı!

Putin'den flaş corona virüs kararı!

25 Mart 2020 Çarşamba - 17:37




Putin, corona virüs salgını nedeniyle, 22 Nisan'daki anayasa referandumunun erteleneceğini ve haftaya vatandaşların idari izinli sayılacağını duyurdu.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin corona virüsle ilgili birçok önlemi duyurdu. Corona nedeniyle 22 Nisan'daki anayasa referandumu ertelenecek, çalışanlar haftaya izinli sayılacak, çocuklu ailelere çocuk başına para ödenecek.
Putin, televizyon kanallarından yaptığı halka hitap konuşmasında  Kovid-19 ile ilgili ülkedeki önlemleri duyurdu.
 
Yeni bir oylama gününe karar vereceğiz
 
Rusya'nın siyasi sistemini değiştirmeye yönelik anayasa değişiklikleri  ile ilgili 22 Nisan'da yapılacak referandumun tarihinde Kovid-19 önlemleri  çerçevesinde değişiklik yapılacağını belirten Putin, "Anayasa değişikliği  oylamasının ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkenin  tamamında ve bölgelerde durumun nasıl geliştiğini değerlendireceğiz. Sadece  profesyonel görüşlere, doktorların ve uzmanların tavsiyelerine dayanarak yeni bir  oylama gününe karar vereceğiz." dedi.
 
Çalışanlar izinli sayılacak
 
Putin, Rusya’da tüm çalışanların bu hafta sonu başlamak kaydıyla  gelecek hafta sonuna kadar idari izinli sayılacağını da ilan ederek, "Şimdi  hastalığın hızlı yayılma tehdidini önlemek son derece önemlidir. Bu yüzden  gelecek hafta maaşların kesilmemesi şartıyla çalışanların idari izinli  sayılacağını ilan ediyorum. Yani bu hafta sonu ilave edilerek, 28 Mart - 5 Nisan  tarihleri izin yapılacak." ifadelerini kullandı.
 
Rus hükümeti ve Rusya Merkez Bankasının ekonomi alanında sürdürebilir  bir şekilde kalkınabilmesi için adımlar atması gerektiğinin altını çizen Putin,  "İstihdam alanında istikrarın korunması ve işsizliğin artmasına müsaade  edilmemeli." diye konuştu.
 
Çocuk başına 5 bin ruble

 
Putin, Kovid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren Rus ekonomisine  dair çeşitli tedbirler alınacağını anlatarak, "Her ay çocuklu ailelere çocuk  başına 5 bin ruble ödenecek. Gelirleri yüzde 30’dan fazla düşenler için tüketici  ve konut kredilerine yönelik cezalar ertelenecek." dedi.
 
6 aylık moratoryum hakkı verilecek
 
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin geciken vergi ödemeleriyle ilgili  cezaların erteleneceğini anlatan Putin, “Ekonomik açıdan zor durumda olan  şirketlere iflas ilanı halinde 6 aylık moratoryum hakkı verilecek. Ayrıca  şirketlerin temettü olarak yaptığı ödemelerin yurt dışına çıkarılması halinde  yüzde 15 vergi uygulanacak." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap