SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan 'Montrö' açıklaması: ''Türkiye, bölgede idareci konumundadır''

Rusya'dan 'Montrö' açıklaması: ''Türkiye, bölgede idareci konumundadır''

18 Temmuz 2024 Perşembe - 17:50




Peskov, Karadeniz'e kıyısı olmayan devletlerin durumunun Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile sıkı bir şekilde düzenlendiğini belirterek, Türkiye'nin bölgede idari otorite konumunda olduğunu söyledi.





Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karadeniz'e kıyısı olmayan devletlerin durumunun Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile sıkı bir şekilde düzenlendiğini belirterek, Türkiye'nin bölgede idari otorite konumunda olduğunu söyledi.

TÜRKİYE BÖLGEDE İDARECİ KONUMUNDADIR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ülkenin deniz güvenliği stratejisine ilişkin Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi kararlarına yönelik imzaladığı kararnameyle ilgili açıklamalarda bulundu. Zelenskiy’in onay verdiği bu stratejinin ana görevlerinden birinin NATO kuvvetlerinin Karadeniz'de daimi varlığını sağlamak olduğunu belirten Peskov, “Karadeniz'e kıyısı olmayan devletlerin Karadeniz sularında kalma durumu Montrö Sözleşmesi ile oldukça sıkı bir şekilde düzenlenmiştir. Türkiye bu durumda bölgede idareci konumundadır ve yükümlülüklerini oldukça açık ve net bir şekilde yerine getirmektedir” ifadelerini kullandı.

RUSYA GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALACAK

Karadeniz’de NATO gemilerinin yoğunlaştığına dikkat çeken Peskov, “Elbette NATO gemilerinin yoğun varlığından bahsederken NATO’ya üye olan kıyı devletleri Bulgaristan ve Romanya'yı da dikkate alıyoruz. NATO devletlerinin Ukrayna çevresindeki çatışmaya daha doğrudan müdahil olduğu düşünüldüğünde mevcut durum Rusya için ek bir tehdit oluşturmaktadır. Elbette Rusya kendi güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacaktır” şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap