A+ A-
Yorum
10

Rusya'dan Orta Doğu için savaş uyarısı!

Yayın Tarihi: 09.09.2024 - 21:37
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Orta Doğu'da geniş çaplı bir savaş çıkmasını isteyenlerin olduğunu açıkladı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Körfez İşbirliği Konseyi 7. Stratejik Diyalog Toplantısı için bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de ateşkes ve esir takası çabalarının durduğunu hatırlatarak, bu süreçte Rusya'nın girişimleri de dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler nezdindeki tüm girişimlerin askıya alındığını ifade etti.

Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu planın İsrail tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

Lavrov, "İsrail, Mısır ve Katar'ın arabuluculuk çabalarına imkansız koşullar dayatıyor." sözleriyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun anlaşma taslağına eklediği koşullara dikkat çekti.

"GENİŞ ÇAPLI SAVAŞ ÇIKMASINI İSTEYENLER VAR"

Lavrov, "Orta Doğu'da geniş çaplı bir savaş çıkmasını isteyenler var." diyerek bölgedeki durumu vurguladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'ya göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Lavrov ile yaptığı görüşmede ikili ilişkileri ve bu ilişkilerin geliştirilme yollarını ele aldı.

ATEŞKES VE ESİR TAKASI MÜZAKERELERİ SÜRÜYOR

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması amacıyla taraflar arasında uzun süredir dolaylı müzakereler yürütülüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hem İsrail'de hem de uluslararası kamuoyunda, Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla eleştiriliyor.

İsrail'in anlaşma taslağına eklediği, özellikle Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphi Koridoru'ndaki kontrolünü sürdürme ısrarı, müzakereleri çıkmaza sokan başlıca unsurlar arasında yer alıyor.

Etiketler