Ryanair uçağında panik dolu anlar: Yangın alarmı devreye girdi!
Yayın Tarihi: 06.07.2025 - 12:28
İspanya'nın Palma de Mallorca Havaalanı'nda, Manchester'a gitmek üzere hazırlanan bir Ryanair uçağında yangın alarmı nedeniyle acil tahliye gerçekleştirildi. Bazı yolcular, yangın alarmı nedeniyle paniğe kapılarak uçağın kanadından atladı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
RK3446 sefer sayılı 737-800 tipi uçak, taksi sırasında yangın uyarı sistemi devreye girince kalkışını iptal etmek zorunda kaldı. Yolcular ve mürettebat, yangın alarmı nedeniyle şişme kaydıraklar kullanılarak uçaktan indirildi. Yetkililer, tahliye sırasında 18 kişinin hafif yaralandığını kaydetti. 6 yaralının hastaneye sevk edildiği belirtildi.
Tahliye sırasında bazı yolcuların paniğe kapılarak uçağın kanadından atladığı görüldü. Ryanair, uçaktan atlayan yolcuların yaralandığını ancak durumlarının ciddi olmadığını ifade etti.
Ryanair'dan yapılan açıklamada, yolcuların mağduriyetini gidermek için yedek bir uçak gönderildiği ve seferin yeniden başlatıldığı kaydedildi. Ryanair, yaşanan aksaklıktan dolayı yolcularından özür diledi.