SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şam kapısına barikatlar kuruldu! Mescid-i Aksa işgalci tehdidi altında

Şam kapısına barikatlar kuruldu! Mescid-i Aksa işgalci tehdidi altında

15 Haziran 2021 Salı - 17:31




Siyonist işgalciler tarafından Kudüs'te düzenlenmesi planlanan "bayrak yürüyüşü" öncesinde Siyonist İsrail güçleri Şam Kapısı çevresini barikatlarla kapattı. Mescid-i Aksa işgalci tehdidi altında.





Siyonist İsrail güçleri "bayrak yürüyüşü" adı altında işgalci Yahudilerin yapacağı provakatif eylem öncesinde işgal altındaki Kudüs'te Şam Kapısı başta olmak üzere Eski Şehir bölgesini barikatlarla kapattı. 

ŞAM KAPISI BARİKATLARLA KAPATILDI

10 Mayıs'ta Gazze'de yaşanan katliamın ardından yapılan provokatif yürüyüş bölgede yeniden tansiyonun yükselmesine yol açıyor. Siyonist İsrail güçleri işgalcilerin yürüyüşü öncesinde Kudüs'te farklı bölgelere konuşlandı.

SİYONİST GÜÇLERİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Bayrak yürüyüşü öncesinde Filistin makamlarından işgalcilere karşı seferberlik çağrısında bulunulmuştu. Hamas, Filistinlileri ayaklanmaya çağırırken Filistin Ulusal ve İslami Hareketler Komitesi yarını ‘Öfke Günü’ ilan etmişti. Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri de Mescid-i Aksa’yı savunmanın akideyi savunmak olduğunu belirterek Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutanın dini bir vecibeyi yerine getirmiş olacağını kaydetti.


Bugün "Bayrak yürüyüşü" için işgalci Yahudilerin Şam Kapısı'na gelmelerini engellemek isteyen Filistinlilere Siyonist İsrail güçleri saldırdı.

BATI ŞERİA'DA DA BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ PLANLANIYOR

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Siyonist İşgalci Yahudiler, Batı Şeria'nın 14 ayrı bölgesinde bayrak yürüyüşü düzenlemeyi planlıyor. 

İsrail medyasın iddialarına göre Batı Şeria'da "C" olarak sınıflandırılan bölgelerde Filistin yapılarına karşı yapılacak yürüyüşte bu bölgelerdeki binaların yıkılmasını talep edilecek.

Siyonist İsrail devlet televizyonu Kan'a göre, bu yürüyüşlerin bir kısmı Batı Şeria'daki Filistin kasabalarının yakınında olacak.


Siyonist İsrail'deki aşırı sağcı gruplar, bugün yerel saatle 18.30'da (TSİ 17.30) bayrak yürüyüşünü yapmayı planlıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap