SON DAKİKA



Haber > Dünya > Savaş analistleri açıkladı: Putin, savaşı bitirmek için o günü seçti

Savaş analistleri açıkladı: Putin, savaşı bitirmek için o günü seçti

08 Nisan 2022 Cuma - 17:13




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal planında ilk aşamanın beklediği gibi gitmediği ifade edilse de, uzmanlar, önümüzdeki 4 haftanın operasyonu şekillendirebileceğini belirtiyor.





ABD ve NATO'ya bağlı analistler, savaşın önümüzdeki 10 gününün çok kritik olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle Mariupol bölgesinde çatışmaların artabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Analistlere göre  Rusya 3 bölgeden savaşta ilerlemek yerine, tek bir noktaya odaklanacak. Böylelikle savaştaki kayıplarını da en düşük seviyede tutmaya çalışacak.

Washington Post'ta yer alam analize göre; savaşın bitimine ilişkin Putin'in kafasında 9 Mayıs tarihi yer alıyor. Putin'in 9 Mayıs tarihini seçme sebebi ise bu günün Rusya'nın Nazi Almanyası'nın yenilgisini kutladığı Zafer Günü olması. Rus kuvvetleri karaya çıkmayı başarırsa, Ukrayna'nın o bölgesini mühürlemeye çalışacaklar.

Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü'nde kara savaşı uzmanı ve kıdemli araştırma görevlisi olan Jack Watling, Rus kuvvetlerinin ivme kaybederse yaklaşık dört hafta içinde tükeneceklerini düşünüyor. İşte bu noktada Watling'e göre Putin'in vermesi gereken daha zor bir karar olacak: Çatışmayı 'özel bir askeri operasyon'dan çıkarıp daha geniş bir bir savaş zeminine geçirip geçirmemek.

Kiev civarındaki güçlerin geri çekilmesi ve Rusya'nın Ukrayna'nın AB'ye katılmasına yönelik itirazlarını azaltması, Rusya'da bazı planlamaların yapıldığının kanıtı olarak gösteriliyor. Ancak Putin'in kafasındaki tarih olduğu iddia edilen 9 Mayıs'a 1 ay kala gelişmelerin kritikliğine vurgu yapılıyor.


Analistler, savaşın bir sonraki aşamasının ise yalnızca Ukrayna güçleri için değil, Batı ülkeleri arasındaki birlik, geleceği hakkında da önemli bir test teşkil edeceğine ayrıca belirtiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap