SON DAKİKA



Haber > Dünya > Savaşı kazanmamız an meselesi

Savaşı kazanmamız an meselesi

14 Temmuz 2016 Perşembe - 20:00




Yıllardır süren ve yaklaşık 300 bin kişinin öldüğü Suriye'deki iç savaş kan dökmeye devam ederken Beşar Esad açıklama yaptı.





Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki iç savaşı birkaç ay içinde kazanacaklarına inandığını ve Rusya'nın da müdahalesi sayesinde ülkenin kontrolünü tekrar ele geçireceklerini söyledi.

"KONTROLÜ SAĞLAMAMIZ AN MESELESİ"

Şam'daki ofisinde NBC News'a röportaj veren Esad, Suriye'deki kontrolün tamamen sağlanmasının 'an meselesi' olduğunu ifade etti.

RUSYA'NIN DESTEĞİ SAYESİNDE...

Suriye ordusunun yakın zamanda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Esad, bunun esas sebebinin ise Rusya'nın desteği olduğunu kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine görevi bırakmasını hiçbir zaman söylemediğini belirten Esad, her zaman dürüst ve karşılıklı saygıya dayalı ilişki içinde olduklarını belirtti.


ESAD ABD'Yİ SUÇLADI

Esad, ABD'nin amacının ise bundan çok uzak olduğunu iddia ederek, IŞİD'i yenmek konusunda ciddi olmadıklarını savundu:"Amerikan hava saldırılarının başından beri terörizm genişledi ve etkinlikleri arttı. Sadece Rusya'nın müdahalesinden sonra daraldı. Biz bu teröristleri yenmek istedik, ancak bu sırada Suriye hükümetini devirmek için ABD bu grupları yönetti. Biz bu teröristleri yenmek istedik, ancak bu sırada Suriye hükümetini devirmek için ABD bu grupları yönetti."

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ BENİ KORKUTMUYOR

Görevinin, terörist saldırılardan ülkesini korumak olduğunu söyleyen Esad, ileride ne ile yüzleşecek olursa olsun bunu yapmaya devam edeceğini dile getirdi. Buna, uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmanın da dahil olduğunu ve bu ihtimalin kendisini korkutmadığını kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap