SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şii lider: "Türkiye Irak'a saygı duymalı"

Şii lider: "Türkiye Irak'a saygı duymalı"

10 Ekim 2016 Pazartesi - 12:20




Irak'ın en büyük Şii bloğu ''Ulusal İttifak'' başkanı Ammar El Hakim, Türkiye'nin Irak'ın egemenlik hakkına saygı duyması gerektiğini söyledi.





Hakim, ofisinde Hz. Hüseyin için yapılan bir taziye meclisinde konuşma yapan Şii din adamı üst düzey Türk yetkililerin açıklamalarının herhangi bir gerekçesi olmadığını, Iraklıların bu açıklamalara katılmadığını ifade ederek, "Irak'ın zayıf olduğunu düşünenler yanılıyor çünkü Irak halkıyla güçlüdür ve egemenliğini koruyacaktır" dedi.

El Hakim ''Türkiye'den Irak'a kardeş olmasını istiyoruz ve Türkiye ile en güçlü komşuluk ilişkileri içinde olmayı umut ediyoruz ve bunun gerçekleşmesi için hala yollar açıktır. Siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik dallarında ortak tehlike ve tehditlere karşı işbirliği içerisinde olalım ama bu sadece Irak merkezi hükümeti yolu ile ve Iraklıların iradesiyle olsun'' ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap