A+ A-
Yorum
10

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu

Yayın Tarihi: 09.10.2024 - 09:08 | Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 - 16:17
Televizyon tarihinin en uzun soluklu çizgi dizisi Simpsons ailesinin geleceği nasıl tahmin ettiği belli oldu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

1989 yılından bu yana ekranlarda olan ve televizyon dünyasının en uzun soluklu dizilerinden biri haline gelen Simpsonlar, 36. sezonuyla izleyiciyi etkilemeye devam ederken, çizgi dizinin yapımcısı Yapımcı Matt Selman Simpsonlar'ın geleceği nasıl tahmin ettiğini ilk kez açıkladı.

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 2

 11 Eylül saldırıları, Donald Trump’ın ABD Başkanı olacağı, Koronavirüs pandemisi gibi önemli gelişmeler dizide konu edilmişti. Bu durum, izleyiciler arasında dizinin geleceği nasıl tahmin ettiğine dair büyük bir merak uyandırdı.

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 3

 Dizinin baş yapımcısı Matt Selman, bu olayların nasıl tahmin edebildiklerini ilişkin bir açıklama yaptı.

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 4

Dizinin yapımcısı Matt Selman, People dergisine verdiği röportajda bu konuyla ilgili sorulara açıklık getirdi. 

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 5

Selman, dizinin gelecekte yaşanan olayları tahmin etmesinin ardında aslında basit bir matematiksel ve tarihsel gözlem olduğunu belirtti. 

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 6

“Eğer tarih ve matematiğe dikkat ederseniz, bazı olayları tahmin etmek imkansız değildir,” diyen Selman, gelecekteki olayları öngörmenin insanlık tarihine dayalı bir olgu olduğunu ifade etti.

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 7

Selman, insanlık tarihindeki hataları inceleyerek gelecekteki benzer hataları öngörmenin mümkün olduğunu vurguladı. Yeterince varsayımda bulunulduğunda, bunlardan bazıları kaçınılmaz olarak gerçeklikle örtüşüyor. Bu durum, Simpsonlar’ın zaman zaman "kehanetlerde" bulunduğu izlenimini yaratıyor. Selman, bunun aslında matematiğin ve tarihin bir parçası olduğunu belirterek, bu tür tahminler üzerine düşünmediklerini ekledi.

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 8

Selman ayrıca, dizide yer almayan sahnelerin hayranlar tarafından kurgu videolarla gerçeğe dönüştürülmesine tepki gösterdi. “İnternette sahte görseller paylaşıp, dizinin tahmin etmediği olayları tahmin etmişiz gibi göstermeleri sinir bozucu,” diyen Selman, tahminlerin gerçek olaylarla sınırlı olması gerektiğini söyledi.

Simpsonlar'ın geleceği nasıl bildiği belli oldu - Resim: 9

Simpsonlar’ın yapımcısı, insanların büyü gibi açıklamaları gerçek kılma arzusunun moral bozucu olduğunu ifade etti. Selman, dizinin gerçekten korkunç olayları öngördüğünde bu durumun ilginç olduğunu ancak sahte tahminlerle karşı karşıya kaldıklarında bunun sinir bozucu hale geldiğini belirtti.

Etiketler