A+ A-
Yorum
10

Süper tayfun Yagi'de can kaybı 500'ü aştı

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 12:27
Dört ülkeyi birden vuran tayfun Vietnam'da 292, Myanmar'da 226 kişinin ölümüne neden oldu. Halen 100'den fazla kayıp aranıyor, sel ve heyelanların yol açtığı hasar ise devasa boyutta.
Kaynak:AA

Güney Asya ülkeleri Vietnam, Myanmar, Tayland ve Laos'u vuran Yagi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor.

Geçen hafta karaya çıkan süper tayfunun beraberinde getirdiği fırtına ve çok şiddetli yağış, sel ve heyelanlara neden oldu. Bugün itibarıyla Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 500'ü aştı.

Yagi Tayfunu Vietnam'da 292 can aldı, 38 kişi halen kayıp. Yetkililer tayfunun ülke genelinde 1,6 milyar dolarlık hasara yol açtığını açıkladı. Bu miktarın daha da artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Vietnam'da 230 bin ev hasar gördü, özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Kırmızı Nehir deltasındaki zarar endişe verici. Hayati önemdeki tarım bölgesi olan deltada ekili alanlar su altında kaldı, fabrikalar ve altyapı tesisleri hasar aldı.

Bir başka bölge ülkesi Myanmar'da ise süper tayfun 226 can aldı, kayıp 77 kişi aranıyor. Myanmar'da da tıpkı Vietnam'daki gibi köyleri sel bastı, yüzbinlerce dönüm ekili arazi zarar gördü.

Bölge ülkelerinde on binlerce insan tahliye edilirken, Birleşmiş Milletler (BM) yalnızca Myanmar'da yarım milyonu aşkın kişinin acil gıda, içme suyu, barınak ve giysiye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Etiketler