A+ A-
Yorum
10

Suriye'de ateşkes uzatıldı! Şam yönetimi YPG/PKK'ya 15 gün süre verdi

Yayın Tarihi: 25.01.2026 - 08:15
Suriye Savunma Bakanlığı tarafından terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik operasyonlarda ateşkes süresinin 24 Ocak saat 23.00 itibarıyla 15 gün uzatıldığı duyuruldu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Suriye Savunma Bakanlığı, hükümet ile terör örgütü YPG arasında varılan mutabakat doğrultusunda ilan edilen ateşkes 20 Ocak’ta Türkiye saatiyle 20.00 itibarıyla yürürlüğe girdiğini açıklamıştı.

4 GÜNLÜK SÜRE DOLDU

Suriye yönetimiyle terör örgütü YPG arasında varılan 4 günlük ateşkesin süresi dolaraken Şam’dan ateşkesin uzatılıp uzatılmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Suriye yönetimiyle YPG arasında varılan 4 günlük geçici ateşkes TSİ 20.00’de sona erdi.

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik operasyonlarda ateşkes süresinin 24 Ocak saat 23.00 itibarıyla 15 gün uzatıldığı duyuruldu.

Suriye ordusunun, 16 Ocak'ta terör örgütü YPG'ye karşı Fırat Nehri'nin batısındaki bölgelerde başlattığı operasyon daha sonra nehrin doğusunda aşiretlerin de katılımıyla genişlemiş, örgüt işgalindeki toprakların büyük bölümü Suriye yönetiminin kontrolüne girmişti.

Şam yönetimi ile YPG arasında 18 Ocak'ta varılan Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması, örgütün Fırat Nehri'nin doğusundaki Rakka ve Deyrizor illerinden tümüyle çekilmesi, Haseke'deki kamu kurumlarının devlete devredilmesi, tüm sınır kapıları ve enerji kaynaklarının merkezi otoritenin elinde olması ile YPG nsurlarının bireysel olarak güvenlik güçlerine entegrasyonu gibi hükümler içeriyor.

YPG anlaşmaya uymaya yanaşmaması üzerine 19 Ocak'ta çatışmalar yeniden başlamıştı.

Suriye yönetimi, 20 Ocak'ta yaptığı açıklamada, entegrasyon için terör örgütü YPG'ye 4 günlük süre tanıdığını ve ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

Etiketler