SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suudi Arabistan diplomatik teması doğruladı! "Evet görüşüyoruz"

Suudi Arabistan diplomatik teması doğruladı! "Evet görüşüyoruz"

07 Mayıs 2021 Cuma - 15:38




Suudi Arabistan ile İran'ın 2016'da kopan ilişkilerin ardından ilk kez Bağdat'ta görüştüğü öne sürülmüştü. İran'ın ardından Suudi Arabistan'da teması doğruladı.





Suudi Arabistan'ın 2016 yılında Şii din adamı Şeyh Nimr El-Nimr'in idam etmesinin ardından Tahran yönetimi sert tepki göstermişti. Diplomatik bağların kesilmesinden 4 yıl sonra Suudi Arabistan ve İran'nın Nisan ayında Bağdat'ta ilk kez diplomatik bağ kurduğu öne sürülmüştü.

Görüşmenin ardından İran'ın Bağdat Büyükelçisi Tahran-Riyad arasında Irak'ın ara buluculuğunda görüşmeler yapıldığını doğrularken, bugün bir açıklama da Suudi Arabistan'dan geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili Tahran-Riyad görüşmesinin bölgedeki gerilimi azaltmanın yollarının değerlendirilmesi için yapıldığını ancak sonuçlarının açıklanması için daha erken olduğunu ve Riyad'ın daha somut adımlar beklediğini kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nda politika planlayıcısı olarak görev yapan Büyükelçi Rayed Krimly tarafından yapılan bu açıklama ile Suudi Arabistan tarafından da İran ile 4 yıl sonra ilk diplomatik temas doğrulanmış oldu.

Reuters'e konuşan Krimly, "Riyad ve Tahran arasında yapılan görüşmelerin başarılı olmasını umuyoruz. Ancak kesin bir sonuca varmak için henüz çok erken" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap