SON DAKİKA



Haber > Dünya > Taliban Hollanda Dışişleri Bakanı’nı görevinden etti!

Taliban Hollanda Dışişleri Bakanı’nı görevinden etti!

17 Eylül 2021 Cuma - 11:13




Afganistan’ın Başkenti Kabil’i de alarak yönetime el koyan Taliban Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag’ın görevinden istifa etmesine neden oldu.





Afganistan’ın yönetimini tekrar eline geçiren Taliban dünya ülkelerinin yönetimlerini etkilemeye başladı. Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag Afganistan’daki vatandaşlarını tahliyesi konusunda başarısız olduğu gerekçesiyle istifa etti.

Taliban'ın Kabil'e girmesinden sonra bir çok ülke Afganistan’da bulunan vatandaşlarını ülkelerine dönmeleri konusunda çalışmalara başladı.  Bu çalışmalardan birini yürüten Hollanda'da geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag yürütüyordu. Tahliye çalışmalarında başarısız olan Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag ve Savunma Bakanı Ank Bijleveld hakkında parlamentoya verilen soru önergesi verildi. Oturum sonunda her iki bakan parlementodan kınama aldı

Kınama oylamasında  Dışişleri Bakanı Kaag’a 78 milletvekili "evet", 72 milletvekili "hayır" oyu verirken Bakan Sigrid Kaag “sonuçları kabul etmem lazım. Politika reddedildiyse Bakan istifa etmeli." Diye konuştu. Kaag'ın istifasını Hollanda Kralı Willem Alexander'e sunması bekleniyor.

Kınama alan bir diğer isim Savunma Bakanı Ank Bijleveld ise oylama öncesi konuşmasında sonuç ne olursa olsun istifa etmeyi düşünmediğini dile getirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap