SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tarih bu ihaneti affetmeyecek! BAE, işgalci Herzog’u ağırlayacak

Tarih bu ihaneti affetmeyecek! BAE, işgalci Herzog’u ağırlayacak

26 Ocak 2022 Çarşamba - 15:01




İşgalci İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Pazar günü BAE ziyaret edeceği bildirildi. Söz konusu ziyaret Siyonist İsrail'den BAE'ye cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan tarihteki ilk resmi seyahat olacak.





İşbirlikçi Birleşik Arap Emirlikleri Filistinli şehitlerin kemikleriniz sızlatmaya devam ediyor.

İşgalcilerle beraber saf tutan BAE, Siyonist devletin Cumhurbaşkanını ağırlamaya hazırlanıyor.

İşgal rejiminden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Issac Herzog'a eşi Michal Herzog'un da eşlik edeceği iki günlük ziyarette, İsrail Cumhurbaşkanı'nın, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşeceği ve Dubai'deki Expo 2020 fuarında Siyonistlerin Ulusal Günü'nün açılışını yapacağı belirtildi.

İşgalci İsrail'den BAE'ye başbakan düzeyinde tarihteki ilk ziyaret geçen Aralık ayında İsrail Başbakanı Naftali Bennett tarafından yapılmıştı.

Abraham Mutabakatı 2020 yılında Bahreyn ve BAE ile diplomatik ilişkilerin başlamasına yönelik ABD eski Başkanı Donald Trump yönetiminin arabuluculuğundaki Abraham Mutabakatını imzalayan Siyonist İsrail, daha önce sadece Mısır ve Ürdün ile sınırlı olan diplomatik ilişkiler yürüttüğü Arap ülkesi sayısını dörde çıkarmıştı.


Abraham Mutabakatı kapsamında BAE'nin yanı sıra Bahreyn, Fas ve Sudan da işgalci İsrail'le benzer anlaşmalar imzalamıştı.

BAE de 2021 yılında, Siyonist İsrail‘in Tel Aviv kentinde büyükelçilik açmış ve iki ülke arasında doğrudan uçuşlara başlanmıştı.

Söz konusu yakınlaşmanın ana nedenlerinden biri olarak ortak ekonomik çıkarlar gösterilirken, aynı zamanda her iki ülkenin İran'a karşı bölgede bir ittifak içinde olduğu belirtiliyor. 

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal devleti ile görüştüklerini ve Cumhurbaşkanı Issac Herzog’un Türkiye’yi ziyaret edebileceğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap