SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tarihi Rouen Katedrali'nin kulesi alev aldı

Tarihi Rouen Katedrali'nin kulesi alev aldı

11 Temmuz 2024 Perşembe - 15:16




Fransa'nın en güzel katedrallerinden biri olan ve Claude Monet'nin tablosunu yaptığı katedralden dumanlar yükseldiği görüldü.





Fransa'nın Normandiya bölgesindeki Rouen şehrinde konumlanan gotik katedralin kulesi, yenileme çalışmaları sırasında, 2019'da Paris'teki Notre Dame'daki yangını hatırlatan bir sahneyle alevlere teslim oldu.

İlk görüntülerde kuleden koyu bir duman bulutunun yükseldiği ve sokaklardaki insanların korku içinde yukarı baktığı görülüyordu. Katedralin kulesi yenileme çalışmaları için iskelelerle ve beyaz bir örtüyle çevrelenmişti.

Fransız ortaçağ gotik mimarisinin mücevheri olarak kaydedilen katedralin tarihi 12. yüzyıla kadar uzanıyor ve 19. yüzyılda empresyonist sanatçı Claude Monet tarafından defalarca resmedilerek dünya çapındaki ününe kavuştu.

2019 yılında ise, çatının ahşap çerçevesinde çıkan yangın, Paris'teki dünyaca ünlü Notre Dame Katedrali'nde büyük hasara yol açmıştı. Onarım çalışmaları tamamlanmak üzere olan tarihi katedral yeniden ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor.

Milliyet

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap