SON DAKİKA



Haber > Dünya > TASS: Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!

TASS: Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!

21 Haziran 2024 Cuma - 11:36




TASS haber ajansına göre, Ermenistan Filistin'i resmen devlet olarak tanıma kararı aldı.





İsrail'in ve Gazze'ye saldırıları sürerken, çeşitli ülkelerden Filistin'e destek gelmeye devam ediyor. TASS haber ajansının Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre, Ermenistan Cuma sabahı, Filistin'i resmen devlet olarak tanıdığını açıkladı.

Açıklamada, Ermenistan'ın Gazze'de derhal ateşkes sağlanması yönündeki BM kararını desteklediği ve Erivan'ın, iki devletli çözümden yana olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, İspanya, İrlanda ve Norveç Filistin'i tanıdıklarını açıklamıştı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 'Filistin devletinin barışa giden tek yol' olduğunu söylemişti.

İrlanda Başbakanı Simon Harris ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Filistin'i savaş sonrası yaşanacak barış süreci sonunda tanımak istiyorduk ancak barış mucizesini canlı tutmak için İspanya ve Norveç'le birlikte bu hamleyi yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

Milliyet


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap