A+ A-
Yorum
10

Trump: Elon Musk'a kabinede görev vereceğim

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 12:45
Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde milyarder girişimci Elon Musk’ı bakan veya danışman olarak atamayı düşündüğünü açıkladı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seçimlerine kısa bir süre kaldı. 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde Donald Trump ve Kamala Harris kozlarını paylaşacak.

Seçim öncesi her iki aday da seçim vaatlerini gittiği etkinliklerde anlatıyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, şaşırtıcı bir vaatte bulundu.

"KABİNEDE BİR GÖREVE ATAMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Pennsylvania’daki bir seçim kampanyası etkinliğinin ardından basına konuşan Trump, kabul etmesi halinde Elon Musk’ı kabinede bir göreve atamayı veya danışmanlık görevi vermeyi düşündüğünü söyledi.

Elon Musk, geçtiğimiz hafta sosyal medya platformu X üzerinde Donald Trump ile bir canlı yayın gerçekleştirmiş ve “ülkenin iyiliği için seçimleri Trump’ın kazanması gerektiğini" söylemişti.

Yayın sırasında Musk, Trump'a hükümetin etkin çalışmasına ilişkin bir başkanlık komisyonu kurulmasını ve bu komisyonun başına da kendisinin atanması teklifinde bulunmuştu.

2020'DE BIDEN'I DESTEKLEMİŞTİ

Trump, bu teklife "Bunu yapmayı çok isterim" diye cevap vermişti. Elon Musk, 2016’daki seçimlerde Hillary Clinton, 2020’deki seçimlerde de Joe Biden’ı desteklemişti.

Etiketler