A+ A-
Yorum
10

Ukrayna’da hükümet yeniden yapılanıyor

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 08:29
Ukrayna'da büyük bir hükümet değişikliği beklenirken, en az altı üst düzey yetkili, görevlerinden istifa etti.
Kaynak:AA

Görevlerinden ayrılanlar arasında stratejik endüstriler bakanı Alexander Kamyshin, adalet bakanı Denys Maliuska, çevre koruma bakanı Ruslan Strilets, başbakan yardımcıları Olha Stefanishyna ve Iryna Vereshchuk, ve Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu başkanı Vitaliy Koval yer alıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin üst düzey danışmanlarından Rostyslav Shurma da cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

 

Zelenskiy'den yeniden yapılanma mesajı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bu değişikliklerin Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu sonuçları elde etmesi için gerekli olduğunu belirterek, hükümetin bazı alanlarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile gelecek ay yapacağı görüşme öncesinde hükümette yeniden yapılanma hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

 

Muhalefet tepkili

Muhalefet milletvekili Iryna Gerashchenko, hükümet değişikliklerini eleştirerek, "Bu, bakanları olmayan bir hükümet ve tek çoğunluğu olmayan bir parlamento. İktidarın göz ardı ettiği bir entelektüel ve kadro kriziyle karşı karşıyayız," dedi.

 

Ayrıca, bir birlik hükümeti kurulması çağrısında bulunarak, Zelenskiy'nin siyasi ekibinin iktidardaki etkisinin sona ermesi gerektiğini savundu.

Etiketler