SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'dan NATO'ya çağrı: Silahlar, silahlar, silahlar!

Ukrayna'dan NATO'ya çağrı: Silahlar, silahlar, silahlar!

07 Nisan 2022 Perşembe - 11:43




Dışişleri Bakanı Kuleba, ittifak üyeleriyle yapacağı toplantı öncesinde gündeminin 'çok basit' olduğunu belirtip Rus işgaline karşı daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını söyledi.





Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, yaşamların kurtulmasına yardımcı olmak için NATO ülkelerinden daha çok silah için 'çok basit' bir çağrı yaptığını açıkladı.

Kuleba, NATO üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla yapacağı toplantı öncesi gazetecilere konuştu ve "Gündemim çok basit, yalnızca üç başlık var: Silahlar, silahlar, silahlar" dedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı, ülkesinin Rusya'yı yenilgiye uğratması için askeri desteğin en iyi yol olduğuna inandığını belirtti.

Kuleba, Brüksel'de mevkidaşlarıyla yapacağı toplantıda, ülkenin doğusunda yeniden başlayan Rus saldırıları karşısında Ukrayna'nın en iyi nasıl silahlandırılabileceğini ele alacak.

Toplantıdan önce gazetecilere konuşan Kuleba, "sürdürülebilir ve yeterli" silah tedariki olmadan, Ukrayna'nın zaferlerine "büyük fedakarlıkların" eşlik edeceğini belirtti.

Kuleba ayrıca, yeni silahlar ne kadar çabuk ulaşırsa, daha çok insan hayatının, kasabaların ve kentlerin dünyanın Buça'da gördüğü gibi bir yıkımdan o kadar çabuk kurtarılabileceğini vurguladı:


"Tüm müttefiklerimize, tereddütlerini ve isteksizliklerini bir kenara bırakıp, Ukrayna'ya ihtiyacı olan her şeyi tedarik etmeleri çağrısında bulunuyorum. Çünkü kulağa garip gelebilir ama bugün silahlar barışa hizmet ediyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap