SON DAKİKA



Haber > Eğitim > e- YDS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

e- YDS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

15 Ekim 2020 Perşembe - 15:23




e-YDS başvuruları biterken sınava girecek olan adaylar e-YDS sınav merkezleri ile ilgili araştırmalarına başladı. Peki 2020 e-YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır?





İstanbul, Ankara ve İzmir'den toplamda 3 bin 958 kişinin katılacağı e-YDS sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adaylar merakla e-YDS sınav merkezlerini araştırmaya başladı. Peki 2020 e-YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır? merak edilenler haberimizin detayında...

e-YDS SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınavda sözlük gibi yardımcı araçların kullanılmasına izin verilmezken adaylara e-YDS sınavında toplam 80 soru sorulacak. E-YDS sınavında adaylara sorulan sorular Kanada, İngiltere ve ABD gibi İngilizce kullanılan ülkelerin kaynaklarından hazırlandı.

e-YDS DEĞERLENDİRME NASIL HESAPLANACAK?

Yanlışların doğruyu götürmediği e- YDS sınavında yanlış cevaplar da dikkate alınmayacak. Sınavın ardından sorulardan birini bile iptal olması durumunda, ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercileri yeniden puan hesaplaması yapacak. 100 puan üzerinden hesaplanan e-YDS sınavına deneme sınav sonuçları dahil edilmeyecek.


e-YDS SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

e-YDS sınavına giren adaylar sonuçlara ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden aday bilgileri ile giriş yaparak öğrenecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların aldıkları belgeler yeni kimlik bilgilerine göre düzenlenmez. Adayın aldığı yeni kimlik numaralıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ve ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden sonuçlara bakabilirler.

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) İLGİLİ SINAVA AİT 2020 e-YDS SINAVA GİRİŞ BELGESİ


Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmez. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınavın yapılacağı hafta içerisinde edinebilirler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebilirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

b) NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI

Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur. Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında,
• Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,
• Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı, 
• T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi’nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmaz.) Bunların dışında,
• Sürücü belgesi,
• Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmez (Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmaz.).

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmaz.

Adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı salonlara en az bir adet duvar saati ve adaylar için peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Adaylar sınava sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebilirler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap