SON DAKİKA



Haber > Eğitim > LGS lise tercih sonuçları açıklandı!

LGS lise tercih sonuçları açıklandı!

22 Temmuz 2024 Pazartesi - 12:30




Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden açıkladı.





Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda! Herhangi bir lise kurumuna yerleşip yerleşemeyeceklerini merak eden öğrenciler ve veliler, MEB duyurusunu bekliyor. Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak. 

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan tercih başvuru süreci 17 Temmuz'da sona ermişti. LGS sınav tercih sonuçları 22 Temmuz 2024 tarihinde yani bugün açıklanacak. Sonuçların bugün memurların mesai bitimine kadar ilan edilmesi bekleniyor.

LGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?
 

MEB sonuçların ilanıyla ilgili yaptığı duyuruda; "Öğrencilerin yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek." ifadelerini kullandı. 

LGS TERCİH SONUÇ EKRANI

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme işlemleri; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millİ eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.


Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

HABER MERKEZİ

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
LGS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap