A+ A-
Yorum
10

2025 maaş zammı için olay Erdoğan iddiası! Büyük sürpriz yapacak Cem Küçük yazdı

Yayın Tarihi: 12.10.2024 - 13:01
Emekli maaşı ve asgari ücret zammı için geri sayım sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sürpriz yapacağı iddia edildi. "Emekliler bir buçuk iki yıldır iyi değiller. AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi" diyen gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarında ekstra iyileştirme olacağını söyledi. Asgari ücrette işçi tarafının masaya getireceği oranın belli olduğu iddia edilirken; "Tayyip bey en az 5 puan artırır" açıklaması dikkat çekti.
Kaynak:İNTERNETHABER

Emekli maaş zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz yapacağı iddiası bir anda gündem oldu. Milyonlarca kişi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı merak ederken herkes '2025 maaş zamları ne kadar olacak?' sorusuna yanıt arıyordu. Ocak ayında yapılacak maaş zamları için işçi, memur ve emekli önemli bir iyileştirme beklerken, yeni yıla 3 ay kala zam tahminleri de gelmeye devam ediyor.

MAAŞ ZAMMINDA "ERDOĞAN SÜRPRİZ YAPABİLİR" İDDİASI


Son olarak özellikle emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sürpriz' yapabileceği iddiası kulisleri hareketlendirdi

"ERDOĞAN'IN ASIL SÜRPRİZİ EMEKLİLERE"


Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl sürprizinin ise emeklilere olacağını iddia etti. Emeklilerin bir buçuk iki yıldır durumunun iyi olmadığını belirten Küçük "Cumhurbaşkanımızın emeklilere iyileştirme yapacağını düşünüyorum." diye yazdı.

"AK PARTİ BUNUN BEDELİNİ SEÇİMDE ÖDEDİ"

Emekliler arasında ekonomik durumunun kötülüğü nedeniyle, sandığa gitmeyenler ve muhalefete oy verenler olduğunu belirten Küçük, "AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi" ifadelerine yer verdi.

"ARADA YÜZDE 70'LİK BİR FARK VAR"

Küçük şu ifadeleri kullandı;

"Şu anda bir öğretmen 48 bin TL alıyor. Emekli bir öğretmen 28 bin TL alıyor. Arada yüzde 70'lik bir fark var. Çalışan öğretmen tabi ki 48 bin TL alsın ama emekli öğretmen de en az bir 35 bin TL alsın ki sorun çözülsün. O yüzden emeklilere sayın Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum."

"TAYYİP BEY EN AZ 5 PUAN EKLER"

2025 emekli maaşı ve asgari ücret için yapılacak zam için "Tayyip beyin en az 5 puan ekleyeceğini düşünüyorum" dedi.


Öte yandan kulislerde SSK ve Bağ-Kur emekisinin en az yüzde 15 oranında bir zam yapılacağı öne çıkarken, memur ve memur emeklilerin ise ekstra bir iyileştirme olmadığı takdirde yüzde 10-11 civarında bir zam alması bekleniyor.

YÜZDE 20'LİK KESİM HİÇ ZAM ALMAYABİLİR


Uzmanlar, şu an için 8 bin 500 TL olan kök aylıklarına ekstra bir zam yapılmadığı takdirde kök aylığı 8 bin 500 ile 11 bin TL arasında olan emeklilerin hiç zam almayacağı uyarısında bulunuyor. Bu kesimin emeklilerin yüzde 20'sini oluşturduğu belirtiliyor.

GÖZLER ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA


2025 asgari ücret zammı için Aralık ayı başında işçi , işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelmesi beklenirken; masaya gelecek rakamlar da şimdiden konuşulmaya başlandı.

İŞÇİ TARAFI BU RAKAMLA BASAYA GELECEK


Hükümetin otrta vadeli ekonomi programında yer alan yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 41,5 olmasına dikkat çekecek olan işçi tarafının "Asgari ücrete yüzde 41,5 zam yapılsın" teklifiyle masaya oturabileceği öğrenildi.

Hükümet ve işveren ise 25-30 bandında bu konuyu çözmek istiyor.

İŞTE OLASI ZAM ORANLARI VE ASGARİ ÜCRET THMİNLERİ

Yüzde 25: 21 bin 252 lira
Yüzde 30: 22 bin 102 lira

Yüzde 35: 22 bin 952 lira

Yüzde 40: 23 bin 802 lira

Yüzde 45: 24 bin 652 lira

Yüzde 50: 25 bin 503 lira

Etiketler