SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > AK Parti en düşük emekli maaşına zam için tarih verdi!

AK Parti en düşük emekli maaşına zam için tarih verdi!

12 Temmuz 2024 Cuma - 16:47




AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi.





Kök maaşı düşük olduğu için zam alamayan emeklilerin maaşına düzenleme yapılmasına karar verildi. Yaklaşık 1.8 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanacak. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Haziran 2024 enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık zam farkı yüzde 24,73 olarak belirlenmişti.

Ancak AK Parti iktidarının getirdiği "kök maaş" düzenlemesi nedeniyle 1,8 milyon emekli maaşlarında bu farkı görememiş ve Temmuz ayına zamsız girmişti.

Kesin tarih verildi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi.


"Seyyanen zam gündemde yok"

Emekli maaşları düzenlemesi için seyyanen zam gündemde değil. Güler, dün yaptığı açıklamada seyyanen zam ya da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını söylemişti.

Düzenlemenin en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik olması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

En düşük emekli maaşı ocak ayında 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmıştı. Emekliler yılın ilk yarısında yüzde 49,25 oranında zam almıştı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap