SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt fiyatlarına büyük zam kapıda!

Akaryakıt fiyatlarına büyük zam kapıda!

24 Ekim 2021 Pazar - 10:16




Akaryakıt fiyatlarına 25 Ekim Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan geceden itibaren büyük zam yapılacak. Pompa fiyatına yansıyacak zamla ile benzin fiyatları daha da uçacak...





Akaryakıt fiyatlarına zamların ardı arkası kesilmiyor. Akaryakıt fiyatlarına 25 Ekim Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece zam gelecek. Benzin fiyatlarına yapılacak yeni zam pompa satış fiyatına yansıyacak. Böylece 8,30 lirayı geçen benzin fiyatları daha da uçacak. Vatandaş ise benzin fiyatlarına ilişkin yeni zam haberine tepki gösterdi.

BENZİNE YAPILACAK ZAM MİKTARI YARIN BELLİ OLACAK

milligazete.com.tr’nin akaryakıt sektörü kaynaklarından edindiği bilgiye göre benzin fiyatlarına yarın zam gelebileceği bilgisi teyit edildi. Benzin fiyatlarına gelecek zam miktarının ise 44 kuruş olabileceği söyleniyor. Benzine zam yapılacak ama miktarına ilişkin kesin kararın pazartesi günü belli olması bekleniyor.

AKARYAKIT ZAMMI İLE BERABER FİYATLAR 8,40’I GEÇECEK

Benzinin litre fiyatına son olarak 16 Ekim günü 37 kuruş zam yapılmıştı akaryakıtta ÖTV alanı kalmamasıyla 14 kuruşluk kısmı pompaya yansımıştı. Gelecek olası 44 kuruşluk zam ile beraber İstanbul’da hali hazırda 7,93 olan benzinin litresi 8,37 TL’ye, Ankara’da 7,99 olan benzin fiyatı 8,43 TL, İzmir’de 8,01 olarak benzin fiyatları 8,45 TL’ye yükselmiş olacak.


Akaryakıt istasyonlarının çatı kuruluş olan EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta düzenleme olmaması halinde benzin fiyatları için 11 liraya çıkabilir yorumunda bulunmuştu. 

Motorin ve LPG otogaz fiyatları için ise henüz bir zam kararı bulunmadığı öğrenildi.

LPG otogaz fiyatları 20 günde 93 kuruş zamlanırken, motorin fiyatları 10 günde 87 kuruş zamlanarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde benzin fiyatlarını solladı.

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geleceğini öğrenen vatandaşlar ise sosyal medyadan tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları:

  • “Halen "doların artışı bizi ilgilendirmez" diyen var mı?”
  • “Yakınlar da beklediğim promosyon: Benzin alana araba bedava!”
  • “Benzini gazı 2. el alabiliyor muyuz var mı satan?”
  • “Arabası yok benzin alacak parası yok ekmeği askıdan alıyor. Ama hükümet yol yaptı diyor.”
  • “Mazot fiyatları benzini geçti diye havalara giren benzinli araç sahibi arkadaşlara müjdeler olsun. Benzine 44 kuruş zam gelince benzin emanet bıraktığı liderlik koltuğuna yeniden geçecek.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap