Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2026 dönemine ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre şubat ayında borsa yatırımcısının yüzü gülerken, döviz kurları enflasyon karşısında değer kaybetti.
Şubat'ta en çok BIST 100 kazandırdı
Şubat ayında en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde gerçekleşti. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde borsa, yatırımcısına yüzde 7,06 oranında net kazanç sağladı. Borsayı takip eden külçe altın ise yüzde 5,03 reel getiri ile yatırımcısını enflasyona karşı korumayı başardı.
Dolar ve Euro kaybettirdi
Aynı dönemde döviz kurları yatırımcısına kaybettiren tarafta yer aldı. TÜFE verilerine göre:
Dolar: Yüzde 1,81 kaybettirdi.
Avro: Yüzde 1,05 kaybettirdi.
Mevduat Faizi: Yüzde 0,03 oranında sınırlı bir kayıp yaşattı.
Yıl bazında en çok altın kazandırdı
Yatırım araçları yıllık bazda değerlendirildiğinde ise tablonun galibi yine külçe altın oldu. Altın, yıllık bazda TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 62,20 gibi devasa bir reel getiri sağladı. Yıllık tabloda borsa yüzde 8,36 kazandırırken, dolar yıllık bazda da yüzde 8,22 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

3 ve 6 aylık performanslar
Üç aylık periyotta BIST 100 endeksi yüzde 17,85 ile en yüksek getiriyi sağlarken, altı aylık sürece bakıldığında külçe altının yüzde 42,09 getiri ile liderliğini sürdürdüğü görüldü.