A+ A-
Yorum
10

Antep Fıstığı, Dünyanın en iyi ikinci kuruyemişi olarak taçlandırıldı

Yayın Tarihi: 24.10.2024 - 10:56
Antep fıstığı, Taste Atlas'ta yayınlanan "dünyanın en iyi 10 kuruyemişi" listesinde ikinci sırada yer aldı. Giresun tombul fındığı listeye 11., Aydın kestanesi 13. sıradan girdi.
Kaynak:ENSONHABER

Dünyanın dört bir yanındaki yerel yemekler, içecekler ve restoranlar hakkında bilgi sunan interaktif harita ve bilgi platformunca hazırlanan Eylül 2024 tarihli "dünyanın en iyi 10 kuruyemişi" listesi yayınlandı.

Listede fıstık, badem ve fındıkların ağırlığı görüldü. Yunanistan 3, İspanya ve İtalya ise Taste Atlas'ın kuruyemiş sıralamasında 2'şer kez yer aldı.

Dünyanın dört bir yanındaki yerel yemekler, içecekler ve restoranlar hakkında bilgi sunan interaktif harita ve bilgi platformunca hazırlanan "dünyanın en iyi 10 kuruyemişi" listesinde, Antep fıstığı 2. sırada yer aldı.

"FESTİVALİ OLAN FISTIK"

Listede Antep fıstığı ile ilgili şu ifadeler yer aldı: Antep fıstığı, Gaziantep'ten gelen geleneksel Türk fıstıklarıdır. İdeal iklim ve harika toprak koşulları nedeniyle, bu fıstıklar canlı yeşil bir renge ve yoğun, karmaşık ve turunçgil bir tada sahiptir.

Bunlar genellikle yerel çiftçiler tarafından eylül ayında toplanır. Eğer fıstıklar baklava için kullanılacaksa, esansiyel yağ ve protein içeriği eylül ayından daha yüksek olduğu için hasat ağustos ayında yapılır. Her yıl ekim ayında, ziyaretçilerin bu lezzetli fındıkların tadını çıkarabileceği Gaziantep'te fıstık festivali düzenlenir.