SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Asgari ücret ne kadar olacak? Son dakika gelişmesi...

Asgari ücret ne kadar olacak? Son dakika gelişmesi...

17 Aralık 2019 Salı - 14:40




Milyonlarca kişinin gözü kulağı orada. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı.





Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı başladı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türkiye İşveren  Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) toplanan komisyonda, işçileri temsilen  Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işverenleri temsilen TİSK Genel  Sekreteri Akansel Koç yer aldı.
 Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin bir  işçinin gıda harcama rakamını paylaşması ve görüşmelerde ilk rakamların telaffuz  edilmesi bekleniyor.
 
Önceki toplantılarda ne olmuştu?
 




 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki ilk toplantıda Bakan  Zehra Zümrüt Selçuk, tarafların bakış açısını dikkate alarak ortak bir noktada  buluşmak istediklerini belirterek, "Komisyonda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi  asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini canı gönülden  diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.
 
 İşçi ve işveren temsilcileri de toplantıda görüş ve taleplerini dile  getirmişti.
 
Türk-İş'in ev sahipliğindeki ikinci toplantıda da Hazine ve Maliye ile  Ticaret bakanlıkları ve TÜİK temsilcileri, ekonomik veri ve raporları sunmuştu.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap