SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Asgari ücrete ara zam beklenirken... Asgari ücret 3 bin 500 TL düşecek

Asgari ücrete ara zam beklenirken... Asgari ücret 3 bin 500 TL düşecek

29 Haziran 2024 Cumartesi - 10:27




Milyonlarca çalışan Temmuz ayında asgari ücrete ara zam beklerken, AK Parti'den ve bakanlardan peş peşe "zam yok" açıklaması gelmeye devam ediyor. Ancak asıl kötü haber "zammın gelmemesi" değil, asıl kötü haber asgari ücretin 3 bin 500 TL daha düşmesi....





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılı başında yaptığı "bu yıl asgari ücrete ara zam yok" açıklamasına rağmen milyonlarca çalışan ve muhalefet partileri asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini savunurken, hem AK Partili milletvekilleri hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bakanı Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamaya devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücrette ara zam olup olmayacağına dair, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen aralık ayında da bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz" cevabını verdi.

Ara zam beklerken, değer kaybı geliyor

Ancak asgari ücretin alım gücü için yapılan bir hesaplama Temmuz ayında asgari ücretteki değer kaybının 3 bin 500 TL'ye ulaşacağını ortaya koydu.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; asgari ücrete zam yapılmaması, asgari ücretin bir miktar üzerinde maaş alanlar başta olmak üzere sendikası olmayan tüm özel sektör çalışanlarını da vuracak.


Asgari ücretin alım gücü zamsız geçirilen 6 ayın sonunda 3 bin 487 lira kayıpla 13 bin 515 liraya düşerken yıl sonunda bu gelir Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerine göre 12 bin 320 liraya, piyasa beklentilerine göre ise 11 bin 973 liraya kadar düşecek.

SÖZCÜ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap