SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Asgari ücrette Mehmet Şimşek detayı: Tamam derse 11 bin TL olacak!

Asgari ücrette Mehmet Şimşek detayı: Tamam derse 11 bin TL olacak!

15 Haziran 2023 Perşembe - 10:33




Asgari ücret tespit komisyonu toplantıları önem kazanırken, asgari ücrete beklenen ara zam da merak ediyor .





Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan ara zammın belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları, milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından yakından takip ediliyor.

KOMİSYON TOPLANTISI 19 HAZİRAN'DA

Komisyonun ilk toplantısında net bir rakam açıklanmasa da, asgari ücrete yapılacak ara zam oranının görüşüleceği ikinci toplantı 19 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak olan ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ ve işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

ERDOĞAN MESAJ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendirdiğini belirtti. Erdoğan, "Asgari ücret noktasında da işçimizi kesinlikle enflasyona ezdirmeyeceğiz. İşçimizin rahat ve huzurlu olması için elimizden geleni yapacağız. Şu anda çalışmalar yapılıyor ve kararın bir an önce alınması için gayret gösteriyoruz. Memur maaşlarıyla ilgili adım da temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak" dedi.


GÖZLER MEHMET ŞİMŞEK'TE

Ankara kulislerinde dolaşan bir iddia ise büyük yankı uyandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, devlet teşviklerinde yüzde 6 oranında bir artışa izin vermesi halinde asgari ücretin net 11 bin TL'ye, brüt 13 bin 10 TL'ye yükseleceği öne sürüldü. Bu iddianın gerçekleşmesi halinde asgari ücrette önemli bir artış yaşanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap