A+ A-
Yorum
10

Bakan Bolat: 377 milyar dolar ihracat hedefimizi başaracağız

Yayın Tarihi: 08.06.2024 - 17:55
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri doğrultusunda 2024 sonuna kadar 267 milyar dolar mal, 110 milyar dolar hizmet ihracatı hedefimizi başaracağız." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen "TİM 31. Genel Kurul ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, etkinlikteki konuşmasında ihracatçıların Türkiye ekonomisi için önemine işaret ederek, ihracatçıların özverili çalışmaları ve bitmek bilmeyen azmi sayesinde, Türkiye'nin dünya sahnesinde güçlü bir konuma geldiğini söyledi.

İhracatçıların, sadece sattıkları ürün ve sunduğu hizmetleri değil, aynı zamanda Türkiye'nin adını, kültürünü ve değerlerini de dünyaya tanıttığını belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Üretimden lojistiğe, satıştan müşteri ilişkilerine kadar ihracatın her aşamasında gösterdiğiniz titizlik ve uzmanlık, başlı başına ülkemiz için iftihar vesilesidir. Ticaret Bakanlığı olarak, 'Sürdürülebilir İhracat Artışı ve Dış Ticaret Dengesi', 'Adil, Rekabetçi ve İstikrarlı Bir İç Ticaret Ortamı' ve 'Etkin, Hızlı ve Güvenli Bir Gümrük Anlayışı' ile çalışmalarımızı devam ettirmekteyz. 'Tek yol ihracat' hedefimiz doğrultusunda uyguladığımız sonuç odaklı ve somut politikalar ve aldığımız tedbirler neticesinde, her ay mal ve hizmet ihracatımızda Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmaya devam ederken dış ticaret ve cari işlemler açığımızda da önemli düşüşlere şahitlik ediyoruz. "

Bolat, 2023 ihracat rakamlarında yaşanan artışa dikkati çekerek, bu rakamların ihracatta doğru yolda ilerlemenin bir nişanesi olduğunu anlattı. 2023'ün dünya ekonomisi için durgun, dünya ticareti ve ihracatı için de gerileme yılı olduğunu anımsatan Bolat, Türkiye'nin var gücü ile olumlu sonuçlar için çalıştığını söyledi.

AA

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler