SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte tarihler

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte tarihler

21 Temmuz 2024 Pazar - 10:42




En düşük emekli maaşının 12.500 liraya çıkarılmasının ardından, düzenlemenin Meclis Genel Kurulu'na önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor. Peki 3.7 milyon emekli maaşı ne zaman yatacak?





Yüzde 24,73’lük zammın ardından en düşük emekli maaşı da SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 10 bin liradan 12.500 liraya yükselmiş olacak.Bu çerçevede, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yasa teklifi kabul edildi. Emekli taban maaş düzenlemesinin gelecek hafta Genel Kurul’a gelerek yasalaşması tahmin ediliyor.

EMEKLİ ZAMMI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANACAK

Hazine’den 33,2 milyon TL destek ile 12.500 liraya yükseltilecek en düşük emekli aylığı Temmuz 2024 rakamı daha sonra ise Resmi Gazete’de yayımlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulacak.

EMEKLİYE EK ZAM ÖDEMESİ

Böylece 3,7 milyon kişi için gözler SGK’nın açıklayacağı ek zam ödeme takvimine çevrilecek. Emekli maaş farklarının Ağustos ayı başlarında hesaplarda olabileceği tahmin ediliyor.


ZAMLI 4A SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLADI

SSK emekli maaşları yüzde 24,73’lük artış sonrasında 17 Temmuz’da hesaplara yatırılmaya başlandı, 26 Temmuz’a kadar sürecek.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ZAMLI ÖDEME TARİHLERİ

Bağ-Kur emeklileri ise gelecek hafta Perşembe gününden itibaren zamlı emekli maaşlarını hesaplarında görebilecek.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap