SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilik sistemi değişiyor: Emeklilik yaşı, maaşı ve şartları değişecek!

Emeklilik sistemi değişiyor: Emeklilik yaşı, maaşı ve şartları değişecek!

19 Temmuz 2024 Cuma - 10:14




Emeklilik sisteminde değişikliğe hazırlanan AK Parti iktidarının üzerinde çalıştığı yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Emeklilik yaşından, maaşlara her şey değişiyor...





Türkiye'de öyle ya da böyle tüm çalışanların en büyük hayali olan emeklilik hakkı için düğmeye basıldı.

AK Parti iktidarı emeklilik sistemini baştan sona değiştirmeye hazırlanıyor. 

Ekonomim'den Beste Karalar'ın haberine göre AK Parti iktidarının yeni çalışmasının ayrıntıları da belli oldu.

Buna göre AK Parti hükümeti emeklilik yaşını kadınlarda 58'den 60'a, erkeklerde ise 60'tan 65'e güncelleyerek sabitleyecek. Ayrıca tüm çalışanlar ödediği prim gün sayısına göre maaş alacak.

Yeni düzenlemede emekli maaşı düşük kalanlar için yol, gıda, kira gibi desteklerin de sağlanması yer alacak. Ancak bu destekler tüm düşük emekli maaşı alanlar için uygulanmayacak. Destek için emeklinin geçim kaynakları incelenecek.


Karalar'a yeni çalışmanın ayrıntılarını aktaran AK Parti kaynakları şu ifadeleri kullandı:

“Emekliliği; sosyal güvenlik sistemimizi çok adil bir formülle belirleyip, bütün emeklilerin emekli olacakları tarih itibarıyla ne kadar maaş alabileceklerinin netleştirileceği, dönem dönem bunlar için uyarı geleceği, prim artırdığında daha fazla maaş alabilme noktasında kıstasların kullanılacağı bir sisteme taşımamız lazım. Bizim en büyük zorluğumuz şu; maaş ödediğimiz emekli sayısı 16 milyon 180 bin. Ama prim ödeyen, beyanname ile birlikte kayıt altına alınan 7 milyon 500 bin. Bizim kayıt dışıyla iyi mücadele etmemiz lazım. Bütün bu değişiklikler için bir geçiş süreci lazım. Adil sürdürülebilir dengeli bir emekli sistemini oturtmamız lazım. İhtiyacı olanlara da Aile Bakanlığı ulaşım, gıda, kira gibi destek verebilir.” Ak Parti’nin üzerinde çalıştığı reform paketinin 2025 bütçesi sonrasında ele alınması bekleniyor. Kademeli bir geçiş süreci de öngörülüyor.

Ekonomim

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap