A+ A-
Yorum
10

Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu!

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 12:57
Türkiye'de vatandaşın geçim savaşı her geçen gün daha da artarken, BES-AR eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını hesapladı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Büro Emekçileri Sendikası, eylül ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı.

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR) eylül ayında dört kişilik memur ailesinin açlık sınırını 27 bin 270 TL olarak hesapladı.

Buna göre, eylül ayında dört kişilik memur bir ailenin açlık sınırı 27 bin 270 TL,

 
Tek bir (bekâr) çalışanın yaşam maliyeti 32 bin 120 lira,
Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı, kısaca yoksulluk sınırı ise 73 bin 651 lira oldu.

Türkiye'de vatandaşın geçim savaşı her geçen gün daha da artarken, BES-AR eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını hesapladı.

Büro Emekçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada ayrıca şunlar aktarıldı:

“Bu sonuçlara göre;

 Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 890 lirayı geçti!

2024 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı!

 Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için neredeyse maaşının %75-80’ini kiraya ödemek zorunda kalıyor!

 Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için öğrenci evi gibi 3 ya da 5 kişi bir arada yaşamak zorunda kalıyor!

2024 yılında da 17 bin 2 lira alan asgari ücretli 27 bin 270 lira olan açlık sınırının %60,39 altında ücret alarak sadece karnını doyurabilmektedir.

Büro Emekçileri Sendikası olarak tüm kamu emekçilerine, asgari ücretlilere, emeklilere insanca yaşayacak bir ücret talebimizi ısrarla tekrarlıyoruz."